Teknolojinin, birçok eğitimci ve ebeveyn tarafından çocuklara büyük zararlar verdiği düşünülmektedir. Teknoloji dediğimizde aklımıza neler gelir? Televizyon, telefon, tablet ve bilgisayar. İnternetin de yaygınlaşmasıyla bu cihazların önemi daha da artmıştır.

Aileler çocukları sıkıldıkları zaman evde tablet varsa çocuğa tablet verip tabletle susturma yoluna giderler. Fakat burada bir açık var aslında. Bu açık da ailenin çocuğun neler yaptığını, hangi oyunları oynadığını, bu oyunların nasıl bir içeriğe sahip olduğunu bilmemeleri. Bu sayede de kendi işlerini rahatça görebilirler. Veya youtube'da bir kanala abone olan çocuk o kanalda izledikleriyle hayatına da bu yönde şekil vermeye başlıyor. Sosyal medyada izlediği, okuduğu birçok görsel ve yazı için de durum aynı.

Çocuk bir süre sonra telefon, tablet veya PC'yi hayatından çıkaramamaya başlıyor. Bu da bağımlılık oluyor.
Eğer ebeveyn çocuğun oynadığı oyunu, izlediği videoyu, okuduğu yazıları bilebilirse hem çocuğunu tanıyabilir hem de zararlı içeriklere çocuğun erişimini engelleyebilir. Fakat çoğu ebeveyn için bu zorlu bir süreç. Bu sebeple bir uzmana ihtiyaç duyar ebeveyn.
İşte robotik kodlama atölyelerindeki amaçlardan biri de çocukların bu bağımlılığını faydaya dönüştürebilmek ve çocukta ve ailede farkındalık yaratabilmektir. Çünkü çocuk aslında teknolojinin sadece oynadığı roblox'tan, minecraft'tan, brawl stars'dan ibaret olmadığını, aslında bu oyunların da kodlama yoluyla yapıldığını, kendi özgün oyunlarını tasarlamayı, robotların da bu şekilde hareket ettirildiklerini öğrenmeye başlar.

Teknolojinin de hızla ilerlediğini biliyoruz. Bu sebeple çocuklarınızı mutlaka bir robotik kodlama atölyesine gönderin. Bağımlılıktan kurtulduğu gibi kendi inovatif fikirlerini de hayata geçirme fırsatı bulabilir bu sayede. #elektromaker #çorlukodlama #robotikkodlama #çorlu #ergene #çerkezköy #kapaklı #muratlı #saray #tekirdağ #teknolojibağımlılığı
Comments