top of page

Bu aktivitelerle çocuğunuzun yaz çökkünlüğünü atmasına yardımcı olun!



Yaz, çocukların yeni ilgi alanlarını keşfetmeleri ve hatta yaklaşan okul yılına bir adım önde başlamaları için mükemmel bir zamandır. Ancak, çocuklar okulda değilken bile öğrenmeye devam etmelerini sağlamak için söylemek yerine yapmalarını sağlamak daha kalıcı çözümler sunar. Çoğu çocuk okuldayken teneffüs saatlerinden ve sadece oturarak dinlenmek için zaman ayırmaktan heyecan duyar.


Çocukların yaz çökkünlüğünü yenmelerine yardımcı olmanın anahtarı, onları yeni öğrenme yöntemleriyle tanıştırmaktır. Geleneksel yaz oyunlarına ve etkinliklerine eğitici bir bileşen eklemek, çocuğunuzu okulda sıkışıp kalmış gibi hissettirmeden yeni bir şeyler öğrenmeye teşvik etmenin harika bir yoludur.


Çocukların bu yaz öğrenmesini sağlamanın yollarını arıyorsanız, bu eğlenceli aktiviteleri çocuğunuzun yaz rutinine eklemeyi deneyin.


Öykü Zinciriyle Koşullu İfadeler Uygulayın

Bu eğlenceli koşullu anlatımlı hikaye zinciri etkinliği ile çocuğunuzun içindeki hikaye anlatıcısını beslerken kodlamanın temellerini öğrenmelerine yardımcı olun. Çocuklar, her seferinde benzersiz bir hikaye yaratmak için birbirlerinin eğer/o zaman ifadeleri üzerine inşa etmenin aptalca yollarını bulmak için hayal güçlerini kullanırken çok eğlenecekler.


Bonus: Çocukların hikayeleri hakkında bir çizgi roman oluşturmasını sağlayarak veya codeSpark Academy'de bir hikaye kodlayarak fikirlerini hayata geçirmeleri için onları teşvik ederek yaratıcı bir bileşen ekleyin.


Bir Filmle Çocuğunuzun Analitik Becerilerini Geliştirin

Bir sonraki film izleyişinde sohbet ederek çocuğunuzun ekran başında geçirdiği zamandan en iyi şekilde yararlanın. Çocuğunuza, tükettiği medyayı daha iyi analiz etmesine ve yansıtmasına yardımcı olacak birkaç soru sormayı deneyin:


Filmin konusu neydi?

Filmle ilgili en çok neyi sevdin? Neden?

Ana karakter bir zorluğun üstesinden gelmek için ne yaptı? Sen ne yapardın?

En sevdiğin karakter kimdi? Neden? Onlar hakkında ne sevdin?

Hikayedeki ana çatışma neydi?

Bu, çocuğunuzun gördüklerini incelemeye ve analiz etmeyi öğrenmesine yardımcı olacaktır; tarih, okuma ve yazma gibi konularda onlara yardımcı olacak bir beceridir.


Çocuklarla Dans Edin ve Kodlayın!

Sıralama(sequencing) ve döngülerin(loops) kodlama kavramlarının dansa uygulanabileceğini biliyor muydunuz? Çocuklarınızı eğlenceli ve benzersiz dans rutinleri geliştirirken bu temel kodlama konseptini öğrenmeye ve uygulamaya teşvik etmek için bu aktiviteyi deneyin.


Bulunan Nesnelerden Bir Şey Oluşturun

Çocuğunuzun iç mühendisini, evinizin dışında veya içinde buldukları nesnelerden bir şeyler inşa etmeye zorlayarak besleyin. Çocuklar problem çözme becerilerini uygularken ve sağlam ve benzersiz yapılar oluşturmak için hayal güçlerini kullanırken çok eğlenecekler.


Bonus: Çocuğunuz bina yapılarına alışmaya başladığında, öğrendiklerini codeSpark Academy içinde kendi CODEtraption'larını oluşturmak için kullanmaları için ona meydan okuyun. Nasıl yapılacağını YouTube( https://www.youtube.com/watch?v=2YEfdjQ8RoY&list=PLr1MW6uOOeUAsq6JoE2PDmk3mAgY3XZTm&index=4&ab_channel=codeSparkAcademy%3AAt-homeCodingforKids ) kanalımızdan öğrenin.


Çocukları Bingo Oyunuyla Okumaya Teşvik Edin

Yazdırılabilir bu eğlenceli okuma tombalasıyla( https://childhood101.com/printable-book-bingo/ ) okumayı eğlenceli hale getirin ve çocuğunuzu çeşitli türleri keşfetmeye teşvik edin. Çocuğunuza bir ödül vermeyi kabul ederek veya başarılarını kutlamak için özel bir şey yaparak okuma listesindeki her kategoriyi aşması için daha fazla motive edebilirsiniz.


Daha Eğlenceli Yaz Aktiviteleri mi Arıyorsunuz?

Çocuklarınızı yaz boyunca öğrenmeye devam ettirmek için daha da eğlenceli aktiviteler mi arıyorsunuz? Web sitemizi düzenli olarak takip edin.


Ayrıca sizi atölyemizde gerçekleştireceğimiz sürpriz atölye çalışmalarına katılmanız için davet ediyoruz. Bunun için bizimle telefonla arayarak, whatsapp, instagram veya facebook üzerinden mesaj göndererek iletişime geçebilirsiniz.


Bu yazı www.codespark.com adresinden çevrilmiştir.


18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page