top of page

Robotik Kodlama Nedir? Neden Önemlidir?

Güncelleme tarihi: 29 May 2021

Robotik Kodlama; elektrik, elektronik, bilişim ve 3D tasarımı birarada barındıran bir kavramdır. Otomasyon teknolojisinin diğer adıdır.

Robotik Kodlama'nın önemi teknolojinin çok hızlı gelişmesinden dolayı bu kadar artmıştır. Çocuklar 5 yaşından itibaren bu eğitimi almalıdır. Çünkü çocukların birçok gelişimi 8 yaşına kadar tamamlanır. En temel bilgilerini bu yaşta alması ileride daha karmaşık bilgileri anlamalarında kolaylık sağlar.

Çocuklar ileride hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar algoritmik düşünmek zorundadırlar. Ayrıca o şartlarda varolacak teknolojiye aşina olmak zorundadırlar.

Algoritmik düşünme, hedefe ulaşabilmek için en kısa ve en doğru yolu en kısa zamanda bulmadır. Bu düşünme yöntemini akıl ve zeka oyunlarıyla da geliştirebiliriz. Fakat bunu kullanmaya da ihtiyacımız vardır. Kullanmaya imkan sağlayan en belirleyici araç robotlardır. Robotlar hepimizin ilgisini çekmektedir. Çocuklar daha da sevmektedir. Çünkü aklımıza gelen her türlü canlının robotunu yapabiliriz. Hayal gücümüzü kullanarak kendi robotumuzu da yapabiliriz.

Robotik Kodlama Eğitimi çocukların eğlenerek algoritmik düşünme yeteneğini artırır. Bununla beraber elektrik, elektronik, kodlama, 3 boyutlu tasarım yapmayı öğretir. Bunun dışında teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlar. Çocuklara hedef koymayı ve hedefe sabırla ilerlemeyi öğretir.

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page